JISMONIY TARBIYA O’QITUVCHILARI ORASIDA TURIZM SOHASIDA KASBIY KOMPETENTSIYANI SHAKLLANTIRISHDA PEDAGOGIKA-PSIXOLOGIYANI AHAMIYATI - Abdullayev Rustamjon Abduvaliyevich (University Research Base, 2024)
Maqolada sport va sog’lomlashtirish turizmining elementlari xalqaro va O’zbekiston ta’lim amaliyotida korporativ o’zaro ta’sir va qaror qabul qilish elementi sifatida (kasbiy treninglar, "arqon kurslari", tashkiliy ko’nikmalar, tadbirlarni rejalashtirish), hayotning barcha sohalarida ( sport zalida qoyaga chiqish, arqonda o’tishning turlari) faol dam olish turi sifatida ishlatilishi, olov yoqish va lager tashkil qilish qobiliyati, dam olish yo’nalishidagi turistik masofa, "arqon kurslari"), sayyohlik faoliyati orqali shaxsiy fazilatlarni takomillashtirish vositasi sifatida (muvozanatli xatti-harakatlar, bag’rikenglik, tashkiliy qobiliyat, atrof-muhitni saqlash zarurati, o’z-o’zini rivojlantirish).xolatlari ko’rsatib o’tilgan.