TURIZMDA MAHSULOT VA BOZORNI DIVERSIFIKATSIYA QILISH - Sultonova Yulduzxon Kamoldinovna (University Research Base, 2024)
Turizmning murakkab tabiati, uning tarmoqlararo mustahkam aloqalari va mintaqaviy o‘lchovi innovatsiyalarni qiyinlashtiradi. Sektorlar bo‘yicha mintaqaviy diversifikatsiyaga qaratilgan smart mutaxassislikning paydo bo‘lishi ushbu yangi davrda innovatsion turizmni ishlab chiqish uchun katta va hozirgacha amalga oshirilmagan salohiyatni taqdim etadi. U turizmda mahsulot, bozor, tarmoq va mintaqaviy diversifikatsiyani hamda mahsulot xilma-xilligini o‘rganish uchun nazariy va amaliy asos yaratadi.turizmni diversifikatsiya qilish; turizm innovatsiyasi; iqtisodiy o‘sish, raqobat bardoshlik.