FOND BOZORIDA MACD RSI INDIKATORINING GRAFIK TAHLILI - Po‘latov Sherzodbek Oybek o‘g‘li; Normatjonov Asadbek Qaxramonjon o‘g‘li (University Research Base, 2024)
Ushbu tadqiqot fond bozorida ko‘p ishlatiladigan MACD (Harakatlanuvchi o‘rtacha konvergentsiya divergensiya) va RSI (Nisbiy kuch indeksi) indikatorlarining grafik tahlilini qo‘llab-quvvatlashni maqsad qiladi. Bu indikatorlar, fond bozorida mavjud bo‘lgan tendensiyalarni aniqlash, almashtirishlar va o‘zgartirishlar, shuningdek, sotish va sotib olish ehtiyojlarini tushuntirishda yordam beradi. Ushbu tadqiqot natijalari fond bozorida MACD va RSI indikatorlarining birgalikda qo‘llanilishi bilan, bozor o‘zgarishlarini oldindan bashorat qilish, sotish va sotib olish nuqtalari va moliyaviy strategiyalar bilan bog‘liq muhim ma’lumotlarni izlashda qanday qilib bu indikatorlardan foydalanish mumkinligini aniqlash maqsadida amalga oshirilgan.