RAQOBAT VA MONOPOLIYA - Odilzoda Gulsanam (University Research Base, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada men “ Raqobat va monopoliya” haqida talabalarga ma’lumot bermoqchiman. Raqobat va monopolyaning jamiyat uchun afzalliklari va kamchiliklari, jamiyatning iqtisodiy rivojlanishda raqobatning o’rni va uning salbiy tomonlari bormi? Monopoliyaning iqtisodiyotga foyda va zararlari, hamda monopoliyaga qarshi kurashish uchun hozirgi kunda qanday choralar ko’rilayotganligi haqida bilib olishimiz mumkin.