O’ZBEKISTONDA KAMBAG’ALLIKNI QISQARTIRISH SIYOSATINING TA’SIRINI TAHLILI - Musаbekоv Sherаli Nаzаrаli о’g’li (University Research Base, 2024)
O'zbekiston Respublikasining kambag'allikni qisqartirish bo'yicha olib borilayotgan siyosati va amaliyotlari, raqamlar asosida, mamlakatda sodda va samarali yo'llar orqali kambag'allikni pasaytirish ishlari olib borilmokqda. Bu siyosat tashqi ko'rsatkichlar, masalan, Temir daftar, ayollar daftari, yoshlar daftari kabi loyihalar orqali aholining hayot sifatini oshirishga qaratilgan. Shuningdek, oilaviy tadbirkorlikni rivojlantirish uchun kreditlar va subsidiyalar ajratilgan. Xitoy tajribasining o'rganilishi va cheka hududlarga alohida soliqlar va imtiyozlar taqdim etilishi ham kambag'allikni qisqartirishda muhim ro'l o'ynaydi. Shu bilan birga, yangi ilim va kasbga oqitish ham muhim ahamiyatga ega. Barcha bu siyosatlar va amaliyotlar O'zbekistonning ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishida katta rol o'ynaydi va insonlar hayot sifatini oshirish, yangi ish o'rinlari yaratish va umumiy rivojlanishga xizmat qiladi.