TUROPERATORLAR FAOLIYATINI BOSHQARISHNING ILMIY-NAZARIY JIHATLARI VA USULLARI - Mamadaliyev Ulug‘bek Toxirjon o‘g‘li (University Research Base, 2024)
Global turizm sanoati dinamik bozor kuchlari, texnologik taraqqiyot va iste'molchilarning xatti-harakatlarining o'zgarishi ta'sirida rivojlanishda davom etmoqda. Ushbu murakkab jarayonda turoperatorlar sayohat tajribasini shakllantirishda, turli xizmatlarni taklif qilishda va tashrif rejalashtirilgan mamlakatlar iqtisodiyotiga hissa qo'shishda muhim rol o'ynaydi. Turoperator faoliyatini samarali boshqarish biznes muvaffaqiyatini ta'minlash, yuqori sifatli turizm tajribasini taqdim etish va barqaror turizm amaliyotini rivojlantirishda muhim omil bo’la oladi. Ushbu tezis ilmiy va nazariy jihatlarni, shuningdek, turoperatorlar faoliyatini boshqarishda qo'llaniladigan usullarni o'rganadi.