YANGI O‘ZBEKISTON YOSHLARI: TA’LIMDAN TADBIRKORLIKKA - Ataxanov Rafikjon Sotvoldiyevich (University Research Base, 2024)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston, yangicha dunyoqarash va harakatlar strategiyasidan kelib chiqib mamlakatimizda amalga oshirilayotgan iqtisodiy va siyosiy o‘zgarishlarda inson kapitalining, yoshlar tadbirkorligining huquqiy va ijtimoiy asoslarini ochib berishga harakat qilingan. Xususan, O‘zbekiston aholisining qariyib 60% yoshlardan iborat ekanligini hisobga olgan holda, mamlakatimizning iqtisodiy jihatdan barqaror rivojlanishi yoshlarning tadbirkorlik faoliyatlari bilan bog‘liqligi ularning ta’lim, tarbiya, investitsiya, biznesni rivojlantirish sohalari davlat siyosati darajasiga ko‘tarilishi ko‘rsatib berilgan.