MAMLAKAT IQTISODIYOTINING O‘SISHIDA FDI NING ROLI - Abdullayev Axrorjon Axadjon o‘g‘li (University Research Base, 2024)
To‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalar globallashgan dunyoda iqtisodiy rivojlanishning asosiy omiliga aylandi. Ushbu maqolada to‘g‘ridan-to‘g‘ri investitsiyalar mamlakatning iqtisodiy o‘sishini rag‘batlantirishda qanday murakkab rol o‘ynashi ko‘rib chiqiladi. U to‘g‘ridan-to‘g‘ri investitsiyalar qanday qilib muhim kapitalni taqdim etishi, texnologiyalar transferini osonlashtirishi, raqobatni kuchaytirishi, eksportni rag‘batlantirishi va inson kapitalini rivojlantirishini o‘rganadi. Maqolada davlat siyosatining to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalar uchun muhitni shakllantirishdagi ahamiyati ta’kidlanadi, barqaror me’yoriy-huquqiy baza, strategik e’tibor va ichki aloqalarga e’tibor maksimal foyda olish uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi. Oxir oqibat, maqolada to‘g‘ridan-to‘g‘ri inklyuziv va barqaror iqtisodiy o‘sish uchun kuchli vosita bo‘lib xizmat qiladi, degan xulosaga keladi.