O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINING MONETIZATSIYA DARAJASI VA UNI OSHIRISH YO‘LLARI - Berdinazarov Zafar Ulashovich; Isayev Otabek Djurabayevich (University Research Base, 2024)
Ma’lumki, iqtisodiyotning o‘sishi, boshqa omillar bilan bir qatorda, iqtisodiyotdning pul mablag’lari bilan ta’minlanganlik darajasi (monetizasiya koeffisienti)ga ham bog’liqdir. Iqtisodiyotni me’yordagi pul mablag’lari bilan ta’minlash uning o‘sish barqarorligini saqlash va ta’minlashga katta ta’sir ko‘rsatadi.