FIZIKA OʻQITISHDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Xolov Komil Normamatovich Bobilov, Nodirbek Xolto’rayevich (University Research Base, 2024)
Fizika ma’ruzalarida о’rganiladigan mavzuning ta’limiy, tarbiyaviy va rivojlantiruvchi maqsadlari va pedagogik texnologiyalarning didaktik funkiyalarini hisobga olgan holda texnologiyadan foydalanishni ilmiy – uslubiy asosda tanlagandagina kо’zlangan maqsadga va samaradorlikka erishiladi. Texnologiyadan foydalanishning ilmiy-uslubiy asosda tanlangan maqsadga va samaradorlikka erishish uchun, fizika ma’ruzalari o’rganishida quyidagi ta’limiy, tarbiyaviy, va rivojlantiruvchi maqsadlarni belgilash zarur.