BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA MIQDORLARNI O`RGATISH AHAMIYATI - Valiyeva Nargiza Athamboyevna; Erkaboyeva Fotimaxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida miqdorlarni o`rgatishning ahamiyati, boshlang‘ich sinflarda uzunlik, jismning massasi va hajmi, vaqt, figuraning yuzi kabi miqdorlar o‘rganiladi. Boshlang‘ich sinflarda bu miqdorlami asosiy miqdorlar deyiladi. Bundan tashqari boshlang‘ich sinf o‘quvchilari ba‘zi hosilaviy miqdorlar (tekis harakat tezligi va boshqalar) bilan ham tanishishlari haqida fikr yuritilgan.