MAKTAB YOSH DAVRIDA RUHIY FAOLLIKNI SHAKILLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MUAMMOLARI - Usmonova Nargiza; Aliyeva Iqlimaxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada maktab yosh davrida ruxiy faolikni shakllantirishning psixologik muommolari haqida bayon etilgan ya’ni maqolamning qisqacha mazmuni shundan iboratki, boladagi ruhiy faollik holatlari,psixologik jihatdan muammoli vaziyatlarni yuzaga kelishi, boladagi ruhiy faollikni shakillantirish bosqichlari hamda maqola mavzusiga doir bo’lgan olimlarning fikrlari berib o’tildi.Shuningdek jismoniy aqliy va ruhiy nuqsoni bo’lgan bolalarning maxsus maktablarda o’qtish to’g’risida va ularning ta’limida va ruhiy rivojlanishida ta’lim beruvchi shaxsalar va ota -onalarning ro’li va ahamiyati keltirib o’tildi.