AGRESSIV XULQ-ATVOR TUSHUNCHASI DIAGNOSTIKA QILISH HAMDA OLDINI OLISH CHORA-TADBIRLARI - Usmonova Nargiza; Ashuraliyev Rahmonjon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada agressiv xulq-atvorning tajovuzkor xatti-harakatni tashxislashning muhim mavzusi ko'rib chiqiladi. U odamlardagi tajovuzkor tendentsiyalarni tashxislashda qo'llaniladigan turli metodologiyalar va yondashuvlarni ta'kidlaydi, tajovuzkor xatti-harakatlarga yordam beradigan omillar, psixologik baholash va atrof-muhit ta'sirini yoritadi. Maqolada tajovuzni tashxislashning ko'p o'lchovli xususiyati ta'kidlangan va tajovuzkor xatti-harakatni tushunish va baholashda psixologik testlar, klinik baholashlar, nevrologik tekshiruvlar va ijtimoiy atrof-muhit tahlillarining ahamiyati o'rganilgan.