KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINI RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISHDA INNOVATSIYALARNI ROLI - Melibаyevа Gulxоn (University Research Base, 2025)
Mazkur maqola tadbirkorlik subyektlarining raqobatbardoshligini oshirishda innovatsiyalarning strategik o‘rnini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda mahsulot, jarayon, marketing va tashkiliy innovatsiyalar kabi asosiy yo‘nalishlarning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. O‘zbekiston misolida innovatsion infratuzilmaning rivojlanishi, texnoparklar, moliyaviy qo‘llab-quvvatlash dasturlari va malakali kadrlar tayyorlash jarayonlari o‘rganilgan. Xulosa sifatida innovatsiyalarni tadbirkorlikka joriy qilish orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish, global bozor talablariga moslashuvni ta’minlash va milliy iqtisodiyotni mustahkamlash taklif etiladi.