TASHQI SAVDO VA INVESTITSIYALAR: RIVOJLANISHNING ASOSIY OMILLARI - Abdullajonov Sh.D.; To‘xtasinov O.O. (University Research Base, 2025)
Ushbu maqola tashqi savdo va investitsiyalarning mamlakat iqtisodiyotidagi muhim o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Tashqi savdo va investitsiyalar iqtisodiy barqarorlik va o‘sishni ta'minlashda muhim vosita sifatida xizmat qiladi. Mamlakatlarning iqtisodiy o‘sishiga, yangi texnologiyalar va innovatsiyalarni joriy etishga, hamda jamiyatning farovonligini oshirishga bevosita ta'sir ko‘rsatadi. Maqolada tashqi savdo va investitsiyalarni boshqarishning nazariy asoslari, ularga ta'sir etuvchi omillar, shuningdek, global iqtisodiyotda yuz berayotgan o‘zgarishlar va ularning mamlakatlarning tashqi iqtisodiy aloqalariga qanday ta'sir qilishi ko‘rib chiqiladi.Maqola, shuningdek, mamlakatlar o‘rtasida investitsiyalar va savdo almashinuvi uchun qulay muhit yaratish zarurligini, buni amalga oshirish uchun qanday strategiyalar va siyosatlar qo‘llanishi kerakligini muhokama qiladi. Investitsiyalarga jalb qilishning eng samarali usullari va ularga erishishning yo‘llari haqida ham batafsil fikrlar bildiriladi.