КОРХОНА ПУЛ ОҚИМЛАРИНИНГ САМАРАДОРЛИК КЎРСАТКИЧЛАРИ ТАҲЛИЛИ - Фозилжонова, Муштарийбону (University Research Base, 2025)
Ушбу мақолада корхона пул оқимларининг самарадорлик кўрсаткичларини ҳисоблашнинг назаорий асослари ҳамда уни корхона молиявий барқарорлигини таъминлашдаги аҳамияти хусусида сўз борган. Унга кўра, акциядорлик жамиятлари пул оқимларини бошқаришда жамиятнинг асосий фаолиятидан олинган пул оқимлари, молиявий фаолиятидан олинган пул оқимлари ва инвестиция фаолиятидан олинган пул оқимларининг ижобий ва салбийлигига катта эътибор қилиш лозимлига илмий асосланган.