BADIIY TARJIMANING O‘ZIGA XOS JIHATLARI VA LINGVISTIK XUSUSIYATLARI - Mаrufjon Kаrimоv (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada badiiy tarjimaning o‘ziga xos jihatlari, uning lingvistik va madaniy xususiyatlari, tarjimon mahorati va badiiy tarjimaning adabiy jarayondagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqola tarjima jarayonining murakkabligini, tarjimonning ijodiy yondashuvini va tarjimaning madaniy kontekstini o‘rganishga qaratilgan.