GLOBALLASHUV SHAROITIDA “KOMIL INSON” NI TARBIYALASHDA SUN’IY INTELLEKT VA QADRIYATLAR MUTANOSIBLIGI SHAXS IJODKORLIGI MAHSULI - Radjapov, Kamoliddin; Erkayeva, Bibirobiya (University Research Base, 2025)
Jahon raqamli global iqtisodiyotning chuqurlashuvi sharoitida iqtisodiy o‘sishning pasayishi, uning rivojlanishiga yangi mexanizmlarni tadbiq qilishni talab qilmoqda. Ijtimoiy tengsizlikning kuchayishi, global darajada ishlab chiqarishning chuqurlashuvi jahon savdosi va transchegaraviy investisiyalar taqsimlashni qayta ko‘rib chiqishni, kelajakda sun’iy intellektning jahon bozori rivojlanishiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillardan hisoblanadi. Shuningdek, bugungi kunning asosiy talabi komil insonni tarbiyalashda innovasion nanotexnologiyalarni o‘zlashtirish, qo‘llashda qadriyatlar va sun’iy intellekt uyg‘unligini ta’minlashga erishish orqali mamlakat mustaqilligi va suverineteti abadiyligini ta’minlovchi shaxsni tarbiyalash bugungi kunning asosiy maqsadlarimiz hisoblanadi.