SHODMONQUL SALOM SHE’RIYATIDA ISHQ TALQINI - Sobirova, Ismigul (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy o'zbek adabiyotining yorqin namoyandalaridan biri Shodmonqul Salom she'riyatidagi ishq talqini, xususan ilohiy ishq manzaralari tahlil qilingan. Ijodkor she'rlaridagi ilohiy ishqning badiiy talqini, Allohga murojaat shakllari, o'ziga xos badiiy timsollar, tasavvufiy qarashlar va ramziy ifodalar yoritilgan. Shodmonqul Salom she'riyatidagi ilohiy ishq talqinining o'ziga xosligi, mumtoz adabiyot an'analari bilan uyg'unligi hamda zamonaviy she'riyatda tutgan o'rni ochib berilgan.