ADABIY QAHRAMONLAR OBRAZINI O‘RGANISHNING DIDAKTIK ASOSLARI - Mirzaahmedova, Hilola (University Research Base, 2025)
Mazkur maqola adabiy qahramonlar obrazini o‘rganishning didaktik asoslariga. bag‘ishlangan. Unda adabiy qahramonlar obrazini o‘rganishning nazariy asoslari, maqsad va vazifalari, tamoyillari, metod va usullari, shuningdek, interfaol metodlardan foydalanishning afzalliklari ko‘rib chiqilgan. Maqolada, adabiy qahramonlar obrazini o‘rganish o‘quvchilarning ma’naviy kamolotiga hissa qo‘shadigan muhim ta’limiy jarayon ekanligi, ushbu jarayonni to‘g‘ri tashkil etish, didaktik asoslarga rioya qilish, zamonaviy metod va usullardan foydalanish o‘quvchilarning adabiyotga muhabbatini oshirishi, ularning badiiy tafakkurini o‘stirishi, hayotiy saboqlarni olish imkoniyatini berishi ta’kidlangan. Shuningdek, maqolada adabiy qahramonlar obrazini o‘rganishda zamonaviy yondashuvlar, multimedia vositalaridan foydalanish, onlayn resurslardan foydalanish, virtual ekskursiyalar, mobil ilovalardan foydalanish kabi masalalar ham yoritilgan. Maqola adabiyot o‘qituvchilari, talabalar va ushbu mavzuga qiziquvchilar uchun mo‘ljallangan.