XORIJIY TILLARNI O‘QITISHDA AKSIOLOGIK YONDASHUVNING METODIK ASOSLARI - Raxmatova, Marjona (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada xorijiy tillarni o‘qitishda aksiologik yondashuvning nazariy asoslari va amaliy tatbiqi tahlil qilinadi. Aksiologik yondashuv shaxsiy va ijtimoiy qadriyatlarni shakllantirish, madaniyatlararo anglashuvni rivojlantirish hamda talabalarda til vositasida dunyoqarash va madaniy ongni kengaytirishga xizmat qiladi. Maqolada xorijiy til darslarini mazmunan boyitish va talaba shaxsini har tomonlama rivojlantirishda interfaol, kommunikativ, reflektiv, loyihaviy va madaniyatlararo kompetensiyani rivojlantiruvchi metodlarning o‘rni chuqur tahlil etiladi. O‘qituvchi faoliyatida qadriyatlarni singdirishga xizmat qiluvchi pedagogik muhit yaratish, ta’lim materiallarini tanlashda aksiologik mezonlarga e’tibor qaratish zarurligi asoslab beriladi. Tadqiqotda aksiologik yondashuv asosida xorijiy tillarni o‘qitish metodikasini takomillashtirish bo‘yicha nazariy mulohazalar va amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.