BOSHLANG‘ICH SINFLARDA TARBIYAVIY ISHLARNI TASHKIL ETISHNING INNOVATSION USULLARI - Sadriddinova, Zulfiya; Akbaraliyeva, Nodira (University Research Base, 2025)
Maqolada boshlang‘ich sinflarda tarbiyaviy ishlarni tashkil etishning innovatsion usullari keng yoritiladi. Bu usullar orasida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interaktiv metodlar va faol o‘qitish yondashuvlari muhim o‘rin egallaydi. Ta’lim va tarbiya jarayonining ahamiyati alohida ta’kidlanadi, chunki bu jarayonlar bolalarning nafaqat bilim olish, balki ularning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishida ham muhim rol o‘ynaydi. Maqolada, pedagogik texnologiyalarni o‘rganish, tarbiyaviy jarayonda ulardan qanday foydalanish va o‘quvchilarning individual xususiyatlari hamda ularning hissiy-intellektual rivojlanishini hisobga olish zarurligi haqida gapiriladi. Zamonaviy ta’lim texnologiyalari o‘quvchilarning faol ishtirokini ta’minlash, ularning motivatsiyasini oshirish va bilishni o‘zlashtirish jarayonini samarali tashkil etish imkonini beradi. Shuningdek, maqolada interaktiv metodlarning o‘quvchilarda ijobiy xulq-atvor, muloqot va jamoada ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi.