SHODMONQUL SALOM SHE’RIYATINING O‘ZIGA XOSLIGI - Sobirova, Ismigul (University Research Base, 2025)
Maqolada Shodmonqul Salom ijodidagi poetik o‘ziga xosliklar, yangilanishlar «Xirmonlarim» hamda «Shoir qanotiga o‘t ketgan qushdir» nomli she'rlari misolida dalillanadi. Shoir she'riyatidagi yangi o‘xshatishlarga qo‘l urish, voqelikni badiiy tasvir vositalari orqali tasvirlash mahorati aniqlanadi.