MIRZO XAYRULLO HOʻQANDIY “BAYOZ”I MATNIDA UNLI HARFLARNING QOʻLLANISHI - Melikuziyev, Umarjon (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada Mirzo Xayrullo Hoʻqandiyning bayozi va undagi musaddaslar tadqiq etiladi. Musaddas janri va Hoʻqandiy salaflari yozgan musaddaslarning koʻlami haqida soʻz boradi. Eski oʻzbek yozuvidagi matnlarda unli harflarning qoʻllanishi jumladan Mirzo Hoʻqandiy musaddaslari matni soʻzlarining turli oʻrinlarida tushib qolgan unli harflar tadqiq ostiga olinadi.