KICHIK YOSH GURUXLARDA ATROF MUXITNI OʻRGANISH JARAYONIDA BOLALARNI ISHTIMOIY FAOLIYATNI OʻRGATISH - Muhammadjonov Muslimbek Muhsinjonovich; Qodirova Moʻtabar Xatambayevna (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida Kichik yosh guruxlarda atrof muxitni oʻrgatish jarayonida, bolalarni ijtimoiy faoliyatni oʻrgatishga bag‘ishlangan bo‘lib, bolalarni ijtimoiylashtirish jarayonining xususiyatlari tavsiflanadi, atrof muhitga ijtimoiy yo‘naltirilgan shaxsiy xususiyatlarni shakllantirishga ta’siri ochib beriladi va maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarni atrof-muhitni asrab-avaylash va g‘amxo‘rlik ko‘rsatishga o‘rgatish, shuningdek, bolalarning yoshi va individual xususiyatlarini inobatga olish, shaxsga yo‘naltirilgan turli yondashuvlar, pedagoglarning kasbiy mahorati va ta’lim sifatini oshirishga imkon berish tadqiq etildi. Bundan tashqari, tarbiyalanuvchilar o‘rtasida ta’lim-tarbiya va ekologik tarbiyani shakllantirish, ulardagi ijodkorlik, ziyraklik, mustaqillik va ijtimoiy faollik kabi sifatlarni tarbiyalash masalalari atroflicha o‘rganildi.