GʻOYA, MAVZU VA MA’NO MUSHTARAKLIGI - Asqarov, Dilmurod (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada muxammaslarda mavzu, g‘oya, ma’no jihatdan umumiylikni yuzaga chiqarishda muallif mahorati masalasi Amiriy va Feruz lirik merosi misolida ochib berilgan. Amiriyning Navoiyga izdoshligi masalasi taxmislar orqali ko‘rsatib berilgan. Ikki hukmdor ijodkorlarning mushtarak mavzu va g‘oyalarini ishq masalasiga bag‘ishlangan muxammaslari misolida tahlil qilingan, o‘xshash va farqli jihatlari yuzasidan fikr bildirilgan.