PROFESSOR INOMJON RASULOVNING ILMIY QARASHLARI - B.Abdurahmonova (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilshunosligi rivojiga katta hissa qo‘shgan atoqli olim, professor Inomjon Rasulovning ilmiy merosi, uning til nazariyasi va grammatikasi sohasidagi qarashlari tahlil etiladi. Olimning fonetika, morfologiya, sintaksis va stilistika yo‘nalishlarida olib borgan tadqiqotlari, shuningdek, ilmiy-metakognitiv yondashuvlari yoritilgan. Professor I.Rasulov ilmiy merosi, uning sintaksik qarashlari haqida so‘z boradi, ilmiy asarlari, xususan, “O‘zbek tilida bir sostavli gaplar” kitobi tahlil qilinadi. I.Rasulov ilmiy maktabining shakllanishi, uning shogirdlari va tilshunoslikdagi innovatsion g‘oyalari alohida e’tirof etiladi. Mazkur ish tilshunos olimlar, magistrantlar va til nazariyasi bilan shug‘ullanuvchi tadqiqotchilar uchun muhim ilmiy manba bo‘lib xizmat qiladi.