G‘AZAL NAFOSATI - Muxsim , Muminov (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada Qo‘qon adabiy muhitining asoschisi Umarxon Amiriy ijodi, uning adabiy muhit vakillariga va hatto Xorazm adabiy muhiti vakillariga ham sezilarli ta’sir ko‘rsatganligi xususida mulohazalar keltirib o‘tilgan. Jumladan, Muqimiy ijodiga ta’siri masalasiga alohida urg‘u berilgan. Muqimiy Amiriyning “Muborak” radifli g‘azaliga bir mavzu, radif va vaznda, biroq qofiya tizimini o‘zgartirgan holda bitgan go‘zal bir tatabbusi atroflicha tahlil qilingan. Har ikki ijodkorning bir mavzu yuzasidan berilgan fikr-u tuyg‘ulari misolida ularning o‘ziga xos uslubi va badiiy mahorati ko‘rsatib o‘tilgan.